Sastojci:
4 jajeta
1 solje secera
1 solja ulja
1 solja mlijeka
2 solje brasna
2 kasike kaka
1 kesica vanilije
1 kesica praska za pecivo
1 solja ulja
1 solja mlijeka
2 solje brasna
2 kasike kaka
1 kesica vanilije
1 kesica praska za pecivo
Priprema
-
Prije nego pocnete praviti ovaj kolac, kalup premazite maslacom i pospite brasnom a zatim miksajte jaja sa secerom kao za tortu.
-
Dodajte mlijeko i ulje i nastavite sa miksanjem.
-
U posebnoj zdjeli pomijesajte brasno, prasak za pecivo i vanilija secer i postepeno uz lagano mijesanje mikserom, dodajite ulupanoj smjesi.
-
Podijelite masu na dva dijela. U jedan dodajte kakao prah (razmutite ga sa dvije kasike kipuce vode) a drugi ostavite bijel.
-
Stavite tri kasike bijele mase na sredinu kalupa, preko nje tri kasike braon mase, nastavite naizmjenicno dok ne utrosite obje.
Masu nije potrebno razmazivati po kalupu, niti kalup tresti, sama ce se siriti! -
U zagrijanu rernu ,180 stepena celzijusevih, ubacite kalup i pecite oko 40 minuta.Peceni kolac pospite prah secerom i rezite potpuno hladno.
No comments:
Post a Comment